A+ R A-

Gymnastiek

 

Gymnastiek vormt eigenlijk de basis voor alles wat we aanbieden binnen Wilhelmina. Hier leer je koprollen en duikelen, lopen en rennen, een bal vangen, klimmen en zwaaien, springen en steunen.  Daar waar de meeste sporten zich op één onderdeel toeleggen, pakt gymnastiek ze allemaal mee. Vele sporters  zijn hun carrière begonnen met gymnastiek en hebben daar altijd voordeel van gehad. Lenigheid, souplesse en kracht komt overal in terug.  Een leven lang. 

Van (heel) jong tot oud kun je bij ons terecht. Vanaf het moment dat je kunt lopen kun je op ouder en kind waar je met je vader, moeder, oma of opa lekker een uur spelenderwijs verschillende vormen van bewegen aangeboden krijgt. Bij de jongste kinderen ligt de nadruk op spelvormen en motorische ontwikkeling, bij oudere kinderen wordt steeds meer echt de toestellen gebruikt en gaat de aandacht vooral uit naar souplesse en motoriek. Bovenal is plezier in het sporten het belangrijkste in de les, maar wij willen onze jeugd graag wat leren. Dat betekend dat er hard gewerkt wordt, maar dat er ook tijd is voor wat geklets en gelach. De groepen worden ingedeeld naar leeftijd en groepen zoals bekend op school. Ook voor jongens recreatiegym kunt u bij onze vereniging terecht. Zij hebben apart les van de meisjes vanaf 5 a 6 jaar kunnen ze vanuit de kleutergroep doorstromen naar gerichte jongensgym.

 

Leiding

Danielle van Gelder - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Minou van Laar - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0645578890 

Hannah Hanenkamp (interim leiding
Mirte Romijn (interim leiding)
Vivian Hagendorn (interim leiding) 

Hulpleiding: Lisa van Marle, Jomar Schilder, Felicia Bruin, Carmen Hummel 

 

Lestijden

 

Woensdag 15:30 - 16:30 kleutergym 

Woensdag 16.30 - 17.30 uur jongensgym (6 tot 9 jaar)

Woensdag 17.30 - 18.30 uur meisjes (6-8 jaar)

Woensdag 18.30 - 19.30 uur meisjes (9-11 jaar)

Donderdag 16.00 - 17.00 uur meisjes (6 t/m 8 jaar)

Donderdag 17.00 - 18.00 uur springgroep jongens en meisjes (6-12 jaar) 

Donderdag 18:00 - 19:00 uur meisjes (9 t/m 11 jaar)

Donderdag 19.00 - 20.00 uur meiden (12+)

Leslocatie

Alle lessen vinden plaats in de Wilhelminazaal, IJsseldijk 5, Kampen.

 

Gymnastiekpakje

Onze gymnastiekafdeling heeft een verenigingspakje voor de meisjesafdeling die verplicht is om te dragen tijdens wedstrijden en uitvoeringen. Het gymnastiekpakje kunt u aanschaffen via de vereniging. De kleine pakjes kosten dit seizoen  € 51,- en vanaf maat S € 54,-. De bijdrage voor het afleveren van het pakje komt ongeveer op € 3,60, maar is afhankelijk van het aantal pakjes dat in één keer wordt besteld. Na ontvangst van het gymnastiekpakje zal het bedrag worden geïnd via de machtiging van uw rekening.

Mevrouw Bonsink houdt de bestelling bij voor deze pakjes. Ook kunt u bij haar vragen of er tweedehandspakjes in de juiste maat voorradig zijn. Twee keer per seizoen wordt er een pasmoment georganiseerd. Het mailadres van mevrouw Bonsink is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gymnastiek is bij Wilhelmina bedoeld als recreatie en omvat een uur les per week. Kinderen die meer willen of meer in hun mars hebben, kunnen in overleg doorstromen naar andere afdelingen (recreatief of selectie).

 

Ben je enthousiast geworden? Ga dan snel de informatie bekijken over het lidmaatschap en/of meld je (kind) aan! 

Hoofdsponsoren

Coop Kampen Zuid

Sponsoren

Fysiotherapie West
Jac-Y-Do